Az első magyarországi igazságügyi szakértői intézet 150 éves története (Belügyi Szemle, 2023)
Cél: Magyarországon 150 évvel ezelőtt hozták létre az első igazságügyi szakértői intézetet. A jeles évforduló alkalmából a cikk szeretné bemutatni az intézet fejlődésének, munkásságának 150 éves történetét.Módszertan: A szerzők az intézet belső dokumentumainak kutatásával összegyűjtötték az egykori igazgatók nevével fémjelzett egyes korszakok érdekesebb eseteit, felfedezéseit, tudományos eredményeit.Megállapítások: A tanulmány írói a korabeli újságokban fellelhető cikkek alapján felvázolták az intézet működési körülményeit, az adott kor jellegzetes toxikológiai eseteit. Az intézet fejlődését az egykori igazgatók munkásságán keresztül mutatják be, Felletár Emil, az intézet első igazgatója kinevezésétől az NSZKK Toxikológiai Szakértői Intézet mai működéséig.Érték: A rövid cikkben összefoglalva jelenik meg az első igazságügyi szakértői intézet 150 éves fejlődése. A szerzők felelevenítik az intézetben vizsgált jelentősebb eseteket, végigkövetik az analitikai módszerek fejlődését, az intézet feladatainak változását, egyúttal emléket állítva az intézet egykori dolgozóinak.