A rendészeti környezetben elkövetett korrupciós bűncselekmények felderítésének gyakorlati sajátosságai (Belügyi Szemle, 2019)
A rendőri korrupció elleni fellépés kiemelt fontosságú speciális jellemzői és következményei miatt. A gyakorlatban a rendőri korrupciós bűncselekmények felderítése, nyomozása több ok miatt is rendkívül nehéz és sokszor nem eredményes. Ennek ellenére nem követhető az a gyakorlat, mely szerint a kötelességszegéssel elkövetett hivatali vesztegetés elfogadása bűncselekmény helyett egy jóval enyhébb, de könnyebben bizonyítható deliktum, a kötelességszegés szolgálatban bűncselekmény miatt történik meg a gyanúsítás, a vádemelés és végül az ítélkezés is.