Az emberkereskedelem elleni küzdelem szervezetrendszere és az áldozatok segítése Ausztriában
PDF

Kulcsszavak

emberkereskedelem
áldozatsegítés
Ausztria
Igazságügyi Minisztérium

Hogyan kell idézni

Az emberkereskedelem elleni küzdelem szervezetrendszere és az áldozatok segítése Ausztriában. (2024). Belügyi Szemle, 72(1), 171-176. https://doi.org/10.38146/BSZ.2024.1.10

Absztrakt

Cél: A tanulmány dr. Molnár Melinda írásos összefoglalóját mutatja be a „Komplex áldozatsegítési szolgáltatások az emberkereskedelem áldozatai részére” című projekt keretén belül tartott online szakmai tapasztalatcseréről.
Módszertan: A szerző a kiadvány részletekbe menő tanulmányozását végezte el.
Megállapítások: A szerző meglehetősen informatív kivonatot készített, ahol a legfontosabb és leginkább releváns információk kerültek feldolgozásra, mellyel a téma kapcsán egy igazán átfogó bemutatást hozott létre.
Érték: Az emberkereskedelem elleni küzdelem ausztriai és hazai tendenciáiról képet kap az olvasó. A tanulmány a „Komplex áldozatsegítési szolgáltatások az emberkereskedelem áldozatai részére” elnevezésű projekt kapcsán tartott online szakmai találkozó írásos összefoglalójaként született meg. A kötet célja részletes képet adni azon komplex szervezetrendszerről, mely keretein belül Ausztriában az emberkereskedelem ellen küzdenek. Az online találkozón az osztrák szakértők mellett a magyar Igazságügyi Minisztérium, valamint a Baptista Szeretetszolgálat Alapítvány képviselői is jelen voltak, kik országunk saját mechanizmusait és szervezeti rendszerét ismertették az emberkereskedelem elleni harc kapcsán. A közös eszmecserét és részletes bemutatásokat követően meghatároztak olyan konkrét területeket, ahol a két ország fejlődhet, valamint szorosabbra fűzheti egymással az együttműködést.

PDF

Downloads

Download data is not yet available.