A koronavírus-járvány hatása a magyar közigazgatásra, különös tekintettel a pártfogó felügyelői eljárásokra
PDF

Kulcsszavak

közigazgatás
COVID–19-járvány
pártfogó felügyelet
büntetés-végrehajtás

Hogyan kell idézni

A koronavírus-járvány hatása a magyar közigazgatásra, különös tekintettel a pártfogó felügyelői eljárásokra. (2024). Belügyi Szemle, 72(4), 611-628. https://doi.org/10.38146/bsz-ajia.2024.v72.i4.pp611-628

Absztrakt

Cél: A tanulmány célja a COVID–19-járvány, valamint a járványügyi intézkedések hatása a pártfogó felügyelők munkavégzésére. A világjárvány hatására milyen változások következtek be a közigazgatás működésében, ezen belül a pártfogói feladatok hatékony ellátásban.

Módszertan: A téma feldolgozása leíró jellegű kutatás, amely a rendelkezésre álló tanulmány és módszertani útmutató szerint készült. A szerző véleménye szerint az ilyen tanulmány minimalizálja az elfogultságot és maximalizálja a megbízhatóságot.

Megállapítások: A járvány következtében számos megoldandó feladat jelent meg, ami megkövetelte az állam azonnali realizációját a hatékony és gördülékeny munkavégzéshez.

Érték: A téma tudományos továbbgondolása, a szabályok aktualizálása indokoltnak látszik, hiszen nem kizárt, hogy a jövőre nézve is kerülhetünk hasonló helyzetbe.

PDF

Hivatkozások

Árva Zs., Balázs I., Barta A., Pribula L. & Veszprémi B. (2023). Közigazgatási eljárások. Debreceni Egyetem Állam és Jogtudományi Kar.

Árva Zs., Balázs I., Barta A. & Veszprémi B. (2020). Közigazgatás-elmélet. Debreceni Egyetem Állam és Jogtudományi Kar.

Balázs I. & Hoffman I. (2020). Közigazgatás koronavírus idején – a közigazgatási jog rezilienciája. MTA Law Working Papers, 21, 1–16.

Balázs I. & Hoffman I. (2020). Közigazgatás és koronavírus – A közigazgatási jog rezilienciája vagy annak bukása? Közjogi Szemle, 13(3), 1–10.

Ritó E. & Szabó B. (2021). Gondolatok a Covid-világjárvány közigazgatási rendszerünkre gyakorolt hatásairól. Orac Kiadó.

Sipos F. (2019). Munkával kapcsolatos szankciók a magyar büntetőjogban. HVG Orac Kiadó.

Creative Commons License

This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Copyright (c) 2024 Belügyi Szemle

Downloads

Download data is not yet available.