A Módszertani kézikönyv a kreatív tanuláshoz című szakkönyv könyvismertetője
PDF

Kulcsszavak

felnőttképzés
oktatásmódszertan
kreatív tanulás
innováció

Hogyan kell idézni

A Módszertani kézikönyv a kreatív tanuláshoz című szakkönyv könyvismertetője. (2024). Belügyi Szemle, 72(8), 1527-1533. https://doi.org/10.38146/bsz-ajia.2024.v72.i8.pp1527-1533

Absztrakt

Cél: A Nemzeti Közszolgálati Egyetem oktatói és munkatársai által a Kreatív Tanulás Program keretében született Módszertani kézikönyv a kreatív tanuláshoz című kiadvány átfogó útmutatás a felsőoktatás oktatásmódszertani paradigmaváltásához. Gyakorlati kézikönyvként inspiráló és praktikus módszereket, azonnal alkalmazható megoldásokat kínál a kreatív tanuláshoz/oktatáshoz.

Módszertan: A mű a tudományterület fontos kutatási eredményeire alapoz, ugyanakkor a hangsúlyt arra helyezi, hogy a mindennapokban, a tanítás során lehessen belőle ötleteket, javaslatokat meríteni. A kézikönyv fejezetei azonos módon építkeznek. Rövid bevezetés után ismertetik a várható tanulási kimenetet, majd a fejezet tartalmához kötődő legfontosabb kutatási eredményeket. Végül a mindennapi oktatásban is jól használható gyakorlatokat írja le, amelyek tudományterülettől függetlenül alkalmazhatók.

Megállapítások: A kézikönyv világosan és érthetően mutatja be a felsőoktatás-pedagógia különböző területeit. Sok gyakorlattal, módszertannal, valamint különböző tanulásszervezési módok bemutatásával ad segítséget a napi felsőoktatási munkához.

Érték: Az olvasó a könyv végére közel teljes képet alkothat arról, hogyan valósul meg a kreatív tanulás/oktatás a felsőoktatásban. A kézikönyv felkészíti az olvasókat az oktatói munka új oldalára, a hallgató centrikus, élményszerű, innovatív tanulás technikáinak magabiztos használatára.

PDF

Hivatkozások

Domokos K., Korpics M. & Méhes T. (Szerk.) (2023). A Módszertani kézikönyv a kreatív tanuláshoz. Ludovika Egyetemi Kiadó.

Creative Commons License

This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Copyright (c) 2024 Belügyi Szemle

Downloads

Download data is not yet available.