„A kutatói hálózatrendszerben való részvétel, a nemzetközi kapcsolatok kiépítése és fenntartása fontosabb, mint bármikor”
Nogel Mónika fotó
PDF

Kulcsszavak

igazságügyi genetika
Bolyai János Kutatási Ösztöndíj
„OTKA” posztdoktori kiválósági program pályázat
Bolyai+ Felsőoktatási Fiatal Oktatói, Kutatói Ösztöndíj

Hogyan kell idézni

„A kutatói hálózatrendszerben való részvétel, a nemzetközi kapcsolatok kiépítése és fenntartása fontosabb, mint bármikor”: Interjú dr. Nogel Mónikával, a Széchenyi István Egyetem egyetemi docensével. (2024). Belügyi Szemle, 72(2), 349-355. https://doi.org/10.38146/BSZ.2024.2.10

Absztrakt

Dr. Nogel Mónika a hazai fiatal tudósgeneráció igen jeles képviselője, több rangos folyóirat mellett a Belügyi Szemle állandó szerzője is. Interdiszciplináris kutatási területei a szakértői bizonyítás, szakértői vélemények hiteltérdemlősége, az igazságügyi genetika, összességében a jog és bioetika keresztmetszete. Tudományos fokozatot 2019-ben szerzett, publikációi a világ élvonalába tartozó kutatók által idézett közlemények körébe tartoznak. Beszélgetésünk apropóját az a rendkívüli eredmény adta, hogy docens asszony egyidejűleg elnyerte a Bolyai János Kutatási Ösztöndíjat, az „OTKA” posztdoktori kiválósági program pályázatot és a Bolyai+ Felsőoktatási Fiatal Oktatói, Kutatói Ösztöndíjat is. Mindezek mellett érintettük a nemzetközi kutatói hálózatok szerepét, a nemzetközileg is kiemelt közlemények készítéséig vezető utat, illetve az e speciális jogi területen elért kutatási eredmények oktatásba történő becsatornázásának lehetőségeit. Dr. Nogel Mónikával dr. Szabó Csaba főszerkesztő-helyettes és Fazekas-Pátyodi Szandra szerkesztőségi munkatárs beszélgetett.

PDF
Creative Commons License

This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Copyright (c) 2024 Belügyi Szemle

Downloads

Download data is not yet available.